Leirdueskyting

Ruth Kristin, Jens Kristian og meg selv dro ned til Løten og NM i leirdueskyting fredag 8.juli etter at Jens Kristian var ferdig på jobb. Da fikk vi anledning til å skyte litt press og jubileum lørdagen, før hovedskyting trap på søndag og sti på mandag. Selve jubileumsskytinga satt ikke godt for min del, men Jens Kristian hadde en serie på 24 i sterk vind hvor duene både gikk rett til værs og stupte omtrent med det samme de kom ut av kasteren. Ruth Kristin var "handler" og fotograf under hele NM'en. Se bilder under fra jubileum.

Jubileumsskyting:)
Jubileumsskyting på bane 3


Jens Kristian skyter


Joar skyter

Hovedskytingen(50 skudd) i trap var kl 1415 på søndag. Dag to av NM. Vi kom på banen ca en time før å fikk da høre at kastemaskina på bane 1 hadde gått i stykker, og at det allerede var 3 timers forsinkelse før vi skulle få skyte. Hmmm...hva gjør vi da...jo vi returnerte til hotellet istedenfor å gå rundt på anlegget å bli sliten. Her tok vi en matbit, drikke og kaffe og roa oss ned med tour de france på tv'en. På tur tilbake til banen så ringte Johnny Meier meg om at laget før oss hadde gått inn på standplass og at vi snart måtte innfinne oss. Joda, da hadde vi ca 10-12 min til banen og dette ville bli travelt. Men vi rakk det med god margin....ett par tre minutter før vi skulle på. I serien på bane 1 så startet det bra for min del. Fra plate 5 så var det pulver på de tre første duene, men derifra og inn så ble det alt for mange bom. Men for Jens Kristian sin del som startet på plate 4, så gikk det atskillig bedre. Han fylte og stod dermed med fullt hus og 25 treff.
Så ble det en kort halvtimes pause før vi skulle skyte nye 25 skudd på bane 2. Da gikk det atskillig bedre også for meg. Første bommen kom etter 19 skuddet og det var en hekt. Så klarte jeg å skyte bak en sidedue, men var alikevel fornøyd med 23. For Jens Kristian sin del, så fortsatte han å pulverisere due etter due og fylte også på bane 2 med 25 treff. Dermed var han den første som fylte på begge baner og gikk inn i kveldsfinalen med fullt hus, dvs 50 treff. Det må også nevnet at tilskuerne bak bla flere fra Rana JFF, gav Jens Kristian stående applaus og bølgen to ganger, etter at han hadde skutt nye 25 treff og 50 tilsammen.
Så var det klart for kveldsfinale, og alle som skyter 45 eller flere innledende får skyte kveldfinale. Dermed var jeg ute, da jeg hadde totalt 41 treff etter hovedskytingen. I kveldsfinalen fortsatte Jens Kristian med å pulverisere due etter due, men fikk en bom på due nummer 15 i serien. Det var en rett fram due som duppet med det samme han satte skuddet. Men det gikk uansett særdeles godt og han skjøt 24 treff i kveldsfinalen. Dermed ble han stående alene på topp som eneste som hadde skutt 74 treff hittil.
Ledelsen på 74 treff holdt seg gjennom hele NM uka, og ingen av 815 skyttere klarte å matche dette. Når hovedskytingen på fredag var ferdig var status at to stykker pusten han i nakken med 73 treff og bak der var det 6 stykker med 72 treff. Se totallista før finalen her.
Dermed var klassene avgjort og Jens Kristian vant jo selvsagt sin klasse B. Klassene er avgjort etter innledende skyting og deretter skal de 2 beste samt den som har lik poengsum som 20.beste skyte finale om NM tittelen. I år var det også satt opp kongepokal i jegertrap, noe som gjøres hvert femte år.
Så var det klart for lørdagens finale. Der var det 30 skyttere(6 lag a 5 skyttere) som hadde kvalifisert seg og det skytes da i stigende rekkefølge. Dvs at den med dårligst poengsum skyter først. Det ville jo da si at Jens Kristian starte på plate 5 i finalen og ville hele tiden ha presset på seg for å treffe når det andre treffer. For laget til Jens Kristian gikk på stod Mikael Østensen med 96 treff. Han hadde 72 innledende og skjøt 24 i finalelaget før Jens Kristian. Så var det klart for å skyte, og mens de andre på laget traff, så bommet Jens Kristian på første dua. Dermed var forpranget til de to andre spist opp. Så kom treffene, og due etter due ble pulverisert. Da serien var ferdig hadde Jens Kristian skutt 23 og stod dermed med 97/100. Jørn Heggbrenna hadde skutt 24 og hadde innledende 73 og stod også med 97/100. Jippi....Jens Kristain kunne ikke bli dårligere en nr 2 og sølv. I tillegg hadde Thomas Bekken skutt 24 og stod med 96/100 og Mikael Østensen hadde 96/100. Dermed var det klart for omskyting om bronse og gull. Først ble det skutt om bronse. Det skal da skytes totalt 10 skudd, 2 skudd fra hver plate og man starter da på plate 2 og 4. Mikael bommer på siste dua, mens Thomas treffer, og dermed tok Thomas Bekken bronse plasseringen. Så var det klart for omskyting om gull og kongepokal melloom Jens Kristian og Jørn Heggbrenna. Etter loddtrekning så starter Jens Kristian...fra plate 2. Det blir pulver på de fire første, men som kom bommen, og nok en bom. Jørn treffer alle og vet at seieren er hans før han setter det 10. skuddet som han også bommer på. Dermed ble det NM sølv på Jens Kristian, noe som er en særdeles stor prestasjon av en ung skytter. Gratulerer. Det var flere skyttervenner fra Rana JFF, Rennebu JFF, Levanger JFL,Verdal JFF, Trondhjems JFF, Bodø JFF samt flere som heiet på Jens Kristian. Det satt vi stor pris på. Takk til dere alle sammen. Total resultatliste etter finalen finner du her.

NM sølv i jegertrap:-)
En særdeles blid gutt etter NM sølv i jegertrap.


Lørdag 25.juni tok jeg og Jens Kristian turen til Trondheim og Nidaros JSK for å delta i Landsdelsmesterskap i jegertrap. Etter første 50 låg Jens Kristian på en andre plass før finaleskytingen med 47(23+24). Selv hadde jeg akkurat fått plass på finalelaget med 42(24+18). I finalen skjøt jeg meg opp til en delt 5.plass, mens Jens Kristian endte på en 2.plass, ei due bak gull.

Finaleskyting
Jens Kristian(sølv), Asbjørn Holten(Gull), Endre Kosberg(Bronse)Søndag 20.juni tok jeg og Jens Kristian turen til Ångråmyra i Surnadalen for å delta i Landsdelsmesterskap i Leirdueskyting. Der hadde de bygd en ny og flott compakt sporting bane. Etter innledende skyting låg jeg på en 6. plass med 40 duer og JK hadde helt ramlet av lasset med 32 stk. Det holdt til en finaleplass for min del. I finalerunden hadde jeg omsider lest banen godt etter innledende skyting og lyktes med å få 46 av 50. En etter en sviktet i finalerunden og tilslutt hadde jeg sammenlagt skutt 86. Dermed var jeg slått med to duer av Sigurd Strand som vant gull på 88. På tredje og bronseplass ble det omskyting mellom Tonje Fuglås Kvendbø og Geir Hammer som begge havnet på 85. Geir Hammer gikk seirende ut av omskytinga. Resultatlista etter finalen finner du her.

Medaljevinnerne
Geir Hammer(Bronse), Sigurd Strand(Gull) og Joar Pynten(Sølv)

Finaleskyting
Joar skyter seg opp til sølv i finalenLM i leirduesti ble arrangert hos oss i Levanger JFL den 28.06.09. Etter en laber sesong hittil med ett lengre avbrekk i skytinga pga vond skulder, så skulle det bli en real opptur i dag. Etter innledende 50 skudd hadde jeg skutt 49 og JK 48. Det var da kun Åge Morten Veimo som hadde fylt med 50 og deretter kom jeg med 49, JK og Johnny Meier med 48, Christian Sagmo med 47, og 9 stk på 46 som skulle skyte en 50 skudds finale om mesterskapstitlene. Åge bommet allerede en due på første 10 og vi var da likt. Så mistet jeg en haredue på post 2, da den hoppet opp med det samme jeg satte skuddet. Dette ble den første og siste bommen for min del i finalerunde. Åge mistet flere på harebanen og også på flere poster. De andre mistet også en og annen due underveis. Så når jeg skjøt de to siste skuddene på den siste posten visste jeg at jeg ville vinne om jeg traff bare den ene...men jeg traff begge. Jippi, gjett om jeg ble glad:))))) Å vinne Gull i ett LM er den største prestasjon hittil for meg. Nå gleder jeg meg til NM. For JK sin del derimot så mistet både han og Johnny 4 duer underveis, så det ble omskyting om 3.plassen. Der tok Johnny seieren foran JK. Synd for JK sin del som jeg synes har smakt på nok 4.plasser i år. Resultatliste finner du her.

Landsdelsmester i leirduesti :-)
Kjempeglad etter Gull i landsdelsmesterskap.


Vi deltok på årets første stevne på Steinkjer i dag 3.mai. Dette var ett dobbeltstevne hvor det ble arrangert en 50 skudds sporting og 50 skudds trap. Det var stort oppmøte på Steinkjer i dag, da de åpnet sportingen for første gang. 32 stykker skjøt på trap'en og 27 stykker skjøt på sportingen. Vi skjøt først på trap'en, og jeg fikk totalt 41(20+21). JK fikk 36(19+17). Dette holdt for min del til en 2.plass i klasse B, og nr. 3 totalt av 32 stk. JK vant sin klasse D2. På sportingen ble det en delt førsteplass totalt, på meg og Jens Kristian. Vi endte begge på totalt 41 duer, og nestemann på lista fant man først på 37 duer. Dermed vant vi hver vår klasse her. Dette er vi meget godt fornøyd med så tidlig på sesongen, og vi gleder oss til mye skyting fremover.

Dagens premier, JK og Joar
Våre Beretta'er og premiene fra dagens stevne


NM 2007 i leirdueskyting ble arrangert av Åsnes JFF iår. Jeg å JK drog dit og etteranmeldte oss på leirduestien åpningsdagen 6.juli. Etter ei natt med lite søvn var oppladingen dårlig, men det unnskylder allikevel ikke ett meget dårlig resultat, spesielt for min del. Kjappe sideduer og forholdsvis lange hold for skeet gjorde at jeg falt helt igjennom. Vi skjøt samtidig jubileum mens vi var der nede, og da følte jeg at skyteformen allikevel var der. 22 og 23 på jubileum var jeg godt fornøyd med. JK hadde 21 og 22. Da det ikke ble noen finale på sti reiste vi hjem fredag em, for på nytt og kjøre nedover igjen tirsdag 10.juli sammen med Kjell og Petter, med Petter som sjåfør i ny bil.
Onsdag 11.juli var det Norma cup hvor vi alle var kvalifisert. Det er en utslagingscup hvor vi skyter 5 skudd mot en trekt person i samme klasse. Den som har flest treff går videre. Er det likt antall treff blir det "sudden death"! I hver klasse går det en til finalen, unntatt i klasse A og B hvor 2 stk går til finalen. Her ble JK utslått etter 1.runde. Petter og Kjell hang med til 3.runde, mens jeg knuste duer på bestilling om kom til finalen. Da var allerede en milepæl nådd. Nå skulle det skytes full 25 skudds runde og 1.plass fikk 8000, skudd, 2.plass 4000 skudd, 3.plass 2000 skudd, 4.plass 1000 skudd og fom 5.plass tom 10.plass 500 skudd Samt at alle fikk Norma caps og en t-skjorte. I tillegg var det en nydelig krystallvase formet som ett skudd til klassevinnerene. I finalen skjøt jeg 23 duer. En hadde skudd 25 og var vinner, mens 2 hadde 24 duer. Dermed ble det omskyting om 2.og 3.plassen. Jeg derimot hadde vunnet klasse B, samt en 4.plass totalt. En prestasjon jeg er særdeles godt fornøyd med.
Torsdag 12.juli skulle vi alle skyte Jegertrap. 25 skudd på bane 1 og deretter 25 skudd på bane 2. Ved totalt 45 treff eller mer ville en komme til kveldsfinale, og deretter eventuelt finale. Petter skjøt 17 og 18, Kjell 20 og 19. Joar 21 og 22 og Jens Kristian 23 og 22. Dette medførte kveldsfinale på kun JK. I kveldsfinalen skjøt JK 19, og fikk 64 totalt. Dette gav en 5.plass totalt i klasse D2. Ett kjempebra resultat som JK kan være meget stolt over. Selv var jeg ei due unna premieplass, og 2 unna kveldfinale som var årets målsetting. Men alt i alt er både jeg og JK særdeles godt fornøyd totalt etter dette NM, og vi skal komme tilbake enda sterkere neste år. Komplett resultatliste finner du her. Bilder fra NM kan du se i fotoalbum under skyting eller trykk her.

Klassevinner og 4.plass totalt
Norma finalistene fra 1.til 10.plass

Jens Kristian skyter kveldsfinale og ender på totalt 64 duer av 75. Dette gir en 5.plass i klasse D2. Særdeles bra.

Treff....
Kveldsfinale

Se slideshow av bildene fra NM


Særdeles god skjøting på 100 skudds leirduesti i Orkanger idag 1.juli hvor det var 24 deltakere. Etter første 50 hadde Joar 48 treff og Jens Kristian 43 treff. På siste 50 hadde begge 45 treff. Med sterke 93 av 100 ble Joar totalt nr.3, og JK på en 5. plass med 88 av 100. Uansett vant JK klasse D2, og Joar ble nr.2 i B klassen. Dermed ble det også finale på meg i Orkanger søndag 12 august. JK er kvalifisert fra stevne tidligere iår med 47 av 50 og en tredjeplass totalt. Dette sterke resultatet i tillegg til resultat på FM sti medfører at jeg nå skyter i klasse A neste år. Komplett resultatliste finner du her

Snart premieutdeling
Spent før premieutdeling
LM i Jegertrap ble arrangert av Trondheim JFF 24.06.07. Jens Kristian og jeg stilte opp fra Levanger JFL. Måtte nesten det etter glimrende skyting igår, les FM leirduesti. JK var idag klar for større oppgaver :-) Det skulle skytes 50 skudd + finale. Etter første 25 hadde jeg skutt 24 og JK 21. Dette lovte godt for min del. Men på de neste 25 klarte jeg å rote bort 3 duer og endte med 22 og totalt 46. JK derimot skjøt 24 og endte på totalt 45. Disse sterke resultatene holdt til finaleplass for oss begge. JK som nr 8 sammen med 5 stk til og jeg som nr 6 sammen med 4 andre fra 4.plass og nedover. I finalerunden skjøt jeg 23 og dette holdt til omskyting om 3.plassen. Vi var da totalt 3 stk på tilsammen 69. I omskytinga bommet en allerede etter 2. dua og den andre etter 4.dua. Så bommet den ene igjen to ganger på rad på due 6 og 7, mens den andre fylte resten. Jeg skjøt sist og visste at hvis jeg traff på siste skuddet så vant jeg 3.plassen, og bommet jeg så ville det bli omskyting med den ene....Jeg fikk ei høyredue....de jeg bommer på av og til, men hadde full kontroll og traff. Jippi, gjett om jeg ble glad. 3.plass LM er virkelig stort, så nå gleder jeg meg til NM. Resultatliste finner du her.

3.plass LM :-)
Kjempeglad etter bronse i landsdelsmesterskap.


Jens Kristian ble Fylkesmester i leirduesti. LJFL arrangerte lørdag 23.06.07 FM i leirduesti oppi Torsbustaden. Dette var en 50 skudds sti + evt. finale fordelt på 5 poster. Etter første 50 skudd ledet JK med 47, foran Joar på 46 og deretter andre fra 44 og nedover. Pga resultatlikhet deltok 11 i finalen, hvor den med dårligste resultat skjøt først. I finalerunden skjøt JK 47 igjen og Joar forbedret med 2 og skjøt 48. Dette medførte at vi allerede hadde sikret Gull og Sølv hjem til Skredderv.9, men for å skille 1. og 2. plassen så måtte det omskyting til. Dette foregikk på harebanen(8 skudd), og på variabel og overflyver(10 skudd). JK fylte begge og Joar mistet 4 duer. Dermed ble det avgjort at Jens Kristian vant Gull og ble Fylkesmester i Leiduesti 2007. Gratulerer :-) Resultatliste finner du her.

Gull i FM leirduesti
Fylkesmester 2007 i leirduesti.


FM i Jegertrap ble arrangert på vårt(Levanger JFL) sitt anlegg oppi torsbustaden 02.06.07. I innledende runder skjøt jeg 22 og 20. Og stilte på tredje beste plass i finalen. Dagen var preget av vind og dette påvirket nok alle resultater. Og jeg skjøt 20 i finalen. Det var resultatlikhet ved 3 personer på 62 etter finalerunden.(Håkon Mjømen, Kåre Grande og meg selv) Dermed ble det en ekstra runde med 2 skudd på hver standplass(tilsammen 10 skudd) for å fordele 3.plassen. (Bronseplankett) Under omskytingen var vi tydelig preget av nerver og det kom bommer, men jeg ledet hele veien. Og når jeg satte siste skuddet visste jeg at jeg kom til å vinne bare jeg traff. Og det gjorde jeg! :-)(Jeg skjøt 8, Håkon Mjømen 7 og Kåre Grande 5) Dermed ble jeg nr 3 i Fylkesmesterskapet. En gledens dag! Jens Kristian skjøt også godt, og deltok også i finalen. Han endte på en delt 4.plass og var 1 due unna omskyting om 3.plassen. Resultatliste finner du her.

3.plass FM Jegertrap
Glad gutt etter bronse i fylkessmesterskapet.


100 skudds Nordisk Trap stevne ble arrangert av Trondheim JFF idag 15.april 07, og Kjell Heggelund, Petter Wettre, Jens Kristian og jeg stilte opp fra Levanger JFL. Det var en strålende dag ved Jonsvatnet med temperatur opp imot 15 grader. Det ble en lang dag med mye ventetid, men hva gjør vel det på en slik nydelig vårdag.... Jens Kristian skjøt totalt 74 duer(19,18,18 og 19). Petter skjøt 58 duer(13,16,12 og 17). Kjell skjøt 75 duer(15, 20, 15 og 25) og selv slo jeg til med 89 duer. Serier på 20, 23, 23 og 23. Dette er mitt første 100 Skudds stevne noensinne og ett resultat som jeg er meget godt fornøyd med. I min klasse(B) så ble jeg nr 3 av totalt 17 skyttere. En hadde samme resultat, men bedre serie. Og vinneren hadde 91 duer. Resultatliste finner du her.

Glad gutt
Meg sjøl, meget godt fornøyd etter Trapstevne.

En glad gutt etter ett meget bra resultat på årets første stevne. Og med timer i tillegg, som han aldri har prøvd tidligere :-/

Beretta :-)
Beretta gutten....


Til toppen